RAFC

Royal Antwerp Football Club

RAFC-Royal Antwerp Football Club-

← Nieuwsarchief

CO-13: BOUSSU DOUR VERRAST ANTWERP OP DE BOSUIL

2013-10-27 10:00

Wie de afgelopen week de kalender bekeek, zag meteen dat de eerstvolgende acht wedstrijden tegen de zogenoemde ‘mindere goden’ afgewerkt moesten worden. Niet dat er zoiets bestaat als een eenvoudige match in de Belgacom League, zo bewijst ons bijna tienjarig verblijf in de Belgische Tweede Divisie. Onze tegenstander van vanavond, Boussu Dour Borinage, was bovendien het zwarte beest van de Reds. Voor vanavond kon de Henegouwse fusieclub maar liefst 4 keer winst behalen, 3 keer een gelijkspel, en was Antwerp slechts 3 keer de sterkste. We waren dus gewaarschuwd…

 

 

Maar die waarschuwing bleek niet voldoende. Al na vier minuten werd prijsschutter Kevin Koffi diepgestuurd, en de rasatleet twijfelde niet. Als een speer vertrok hij, om uiteindelijk koelbloedig overhoeks af te werken. Niankou kreeg een niet onbelangrijke gele kaart voor het uitdagen van de Antwerpfans na het doelpunt.

Voor Antwerp kwam het erop aan om snel tegen te prikken. Met pogingen van Faucher, Bakkenes en Bostock probeerde Stamnummer 1 ook gevaar te creëren. Maar ook de bezoekers waren actief op de tegenaanval. Met een poging van Laurienté en een harde kopbal van Nimbombé lieten de (bij gelegenheid) blauw-zwarten zien nog steeds gevaarlijk te zijn. Wanneer Niankou zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg voor een overtreding op het middenveld, leek het er eenvoudiger op te gaan worden voor de Reds. Maar niets was minder waar. Het zou voor de Great Old steeds moeilijker worden om tot bij het doel van Cremers te geraken.

Bostock zette de goalie nog wel aan het werk, en ook Faucher was er tweemaal dichtbij voor het rustsignaal. Wanneer onze Engelse middenvelder abrupt neerging in het zestienmetergebied, zag de hele Bosuil er een strafschop in, maar scheidsrechter Van Driessche niet.

 

 

 

Tijdens de rust greep coach Hasselbaink in door Bakkenes en Güvenç te vervangen door Petrucci en Tano. Antwerp bleef dus alles op de aanval zetten, maar tegen een massaal verdedigend Boussu Dour was dat allesbehalve eenvoudig. Faucher probeerde het twee keer na elkaar, maar zag zijn schot eerst geblokkeerd worden door een Waals hand, en daarna door de doelman. Wanneer in één en dezelfde fase zowel Calabro (kopbal), Petrucci (intikker) als Faucher (omhaal) in extremis het scoren belet werd, beloofde een avondje net-niet te worden. Faucher bleef de gevaarlijkste man met een kopbal over de lat en ditto schot. 

Voor Boussu Dour bleef Koffi loeren op een kansje, en ook Fournier loste een poging op vrije trap. Met nog twintig minuten op de klok voltrok zich echter het wrede eindoordeel. Tainmont kon zijn zware voet op de rebound van een hoekschop zetten, en pegelde zo onhoudbaar overhoeks de 0-2 binnen.

Nu de dubbele voorsprong op het bord stond voor Boussu Dour Borinage, werden de ruimtes nog kleiner voor rood-wit. Pogingen van Petrucci, Bostock en Faucher leverden echter niet het gewenste resultaat op, waardoor de eindstand op een pijnlijke 0-2 bleef staan. De Reds openen hun achtluik van ‘kleinere’ wedstrijden dus met een valse noot. Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden in de Belgacom League, is er nog niets verloren. Maar dan moeten we wel snel aanpikken met een beter resultaat. COYR!

 

 

TRAINERSREACTIES

 

De Fransman Arnauld Mercier is bij Royal Boussu Dour Borinage aan de slag sinds april 2011 en eist van zijn spelers een grote samenhang.  Hij was dan ook in zijn nopjes na het resultaat dat zijn poulains onverwacht op de Bosuil wegkaapten. “Ons systeem zat goed in elkaar, we hebben vlug gescoord en hebben de druk van de thuisploeg met vertrouwen gecounterd. Met 10 man werd er van mijn spelers de nodige solidariteit en discipline vereist en dat schonk me voldoening. Met 10 tegen 11 was het nodig om af en toe eens tegen te prikken omdat er achter de Antwerpse defensie wel ruimte lag en het verlossende doelpunt via Tainmont leverde een driepunter en een grote verrassing op daar het nog maar de eerste thuisnederlaag van R Antwerp FC is. Wij hopen op hetzelfde resultaat in de competitie als vorig jaar zijnde meedraaien rond plaats 5 met af en toe een uitschieter. Dour kan dan wel een klein dorp zijn maar toonde vandaag een grote dadendrang. De financiële problemen zijn er inderdaad maar aangezien de technische staf zeer nabij de spelersgroep staat geeft dit tot dusver geen noemenswaardige problemen op en naast het veld.”

 

Jimmy Floyd Hasselbaink daareentegen was niet zo te spreken over het vertoonde spel van zijn jongens. “RBDB speelde een goede wedstrijd maar wat begonnen we slap aan deze wedstrijd. De gevaarlijke spits Koffi kon zo weglopen en het openingsdoelpunt aantekenen. We konden ons spel niet spelen, we waren niet scherp genoeg en alles verliep te langzaam. Met andere woorden: zo verdien je geen wedstrijd te winnen. Ik schaam me dan ook voor het geboden spel en de supporters hebben gelijk dat ze hun ongenoegen uiten. We blijven achter met een dikke kater en nogmaals blijkt dat je in de Belgacom League geen enkele ploeg mag onderschatten. Met het wisselen aan de rust van Roy Bakkenes en Emrullah Güvenç hoopte ik op beterschap maar de voorzetten van de flank bleven uit, we tikten de bal eindeloos rond en ik kon dan zoveel schreeuwen als ik wou het was moeilijk om door te dringen tot de spelers. Met Funso Ojo op rechtsachter wou ik de middenveldposities intact houden maar het baart me wel zorgen dat de omschakeling, normaal één van onze sterkste troefkaarten in deze wedstrijd nauwelijks succesvol werd toegepast. De wissel van Güvenç was om tactische redenen, ik wou namelijk iets positief doen door een extra aanvaller in te brengen. Deze nederlaag doet pijn, ik laat alles even rustig bezinken en zal dan de nodige conclusies trekken. “