RAFC

Royal Antwerp Football Club

RAFC-Royal Antwerp Football Club-

Verslag

R.Antwerp FC.

vs

Seraing United

Zaterdag 26/10/2013 - 20:00:00h

Stadion: Bosuilstadion

 

Wij stellen u graag volgend menu voor ter gelegenheid van de wedstrijd : 

 

Royal Antwerp FC – R.Boussu Dour Borinage op zaterdag 26 oktober 2013 om 20u00

 

Apero: 17u30 – Menu aan tafel: 18u00

 

**

 

Hapje vooraf

 

**

 

Bretoense vissoep met rijke garnituur,  toast & rouille

 

**

 

Jonge eend met structuren van wortel, doperwtjes & jus a l'orange met hoi sin

 

**

 

Kaasbordje met kazen van bij ons - vijgencompote  & notenbroodje

 

**

 

Kindermenu: Kervelsoepje ** vol au vent met frietjes ** dessertje à 28,00€ pp. (excl. btw)

 

Prijs: 65,00€ pp all-in met aangepaste wijnen, water op tafel, koffie of thee

Prijs is excl. 12% & 21% btw

 

Voor de wedstrijd tegen Boussu Dour Borinage hanteren we de nieuwe Business Seats-formule à 99 euro (excl. btw) voor Seat & diner. Uiteraard kan je ook komen eten met een ticket voor een andere tribune. Het menu wordt aangeboden à 65 Euro (Excl. btw). Bestaande seathouders die het diner bestellen, mogen één persoon gratis uitnodigen per seat waarvoor ze een abonnement hebben!

 

BESTELBON: Royal Antwerp FC – R Boussu Dour Borinage, zaterdag 26/10/2013. Gelieve uw reservatie per mail door te sturen naar: info@festijnevents.be of telefonisch op het nummer: 03 663 36 44, uiterlijk tegen 24/10/2013 tegen 12u00.

 

Belgacom League - Speeldag 13

Tickets: 20€ aan de kassa.

 

Voorverkooppunt Ticket Corner:

Tickets: 17€ voorverkoop

Openingsuren:

Dinsdag t.e.m. vrijdag: doorlopend van 10u00 tot 18u00

Zaterdag van 10u00 tot 16u00 

Zondag & maandag gesloten

Info: 0486 969 698

 

 

Voorverkooppunt The Picture Shop (Wijnegem Shopping Center): 

Tickets: 18€ voorverkoop

Openingsuren:

Elke dag: van 10u00 tot 20u00

Vrijdag: van 10u00 tot 21u00

Zondag gesloten

Info: 03 328 08 79

 

 

VOORBESCHOUWING: ROYAL ANTWERP FC - R BOUSSU DOUR BORINAGE

 

Net niet

Afgelopen weekend verloor Antwerp op het veld van Westerlo met het kleinste verschil: 2-1. Over de gehele wedstrijd bekeken was de match gelijkopgaand, maar in kansenaantal verdiende Westerlo de overwinning. En de flitsen van MacDonald waren bepalend.

Zo levert een terugblik na 12 matchen (ongeveer 1/3 van de totale competitie) ons een gemengd beeld op.  Een zeer verdienstelijk puntentotaal met een nieuwe kern met weinig puntenverlies tegen de mindere goden. Te weinig en net niet tegen de titelkandidaten. Met een 2 op 12 tegen deze ploegen, staan we - zuiver objectief bekeken - op onze waarde in het klassement: 5e.

Terugblikken leert ons tevens dat leergeld duur betaald wordt en dat individuele klasseflitsen het verschil maken. Zo werd tegen Westerlo in de zone verdedigd en had men misschien beter geopteerd voor een roodwit maatje voor MacDonald dat hem zonodig mee naar het toilet zou begeleiden. En Antwerp scoort te weinig vanuit individuele acties. Collectief zit het goed en er worden kansen gecreëerd. Maar we hebben, tot nader order, geen Goots, Czernia of Pivaljevic in onze rangen. Spelers die vanuit het niets een kans kunnen creëren en afmaken. Als we ex-coach Bart Wilmssen mogen geloven, zou Oris soelaas kunnen bieden. Bedankt voor de tip, maar Oris zit in Zuid-Korea en het zou ons verbazen als die intussen zijn koffers klaar staan heeft.

Secretaris Paul Bistiaux zei weinig op de vorige persconferentie. Maar, zoals gebruikelijk, is wat hij zegt toch steeds verhelderend: Antwerp speurt permanent verder naar opportuniteiten en als de kans zich voordoet zal de club niet aarzelen om bijkomende transfers te realiseren. Afwachten dus.

 

 

Reeksjes neerzetten als enige optie

Zo kijkt Antwerp de komende matchen weer tegen één duidelijke opdracht aan: winnen. Met een relatief gunstige kalender (matchen tegen Boussu Dour, Roeselare, White Star, Dessel en Hoogstraten) zouden we moeten gaan voor 15 op 15, maar deze matchen zijn uiteraard te spelen. Het zal er voor de trainingsstaf en het team trouwens op aankomen om het moreel hoog te houden en te blijven knokken voor elke punt. 

 

 

Zarzecki

In 2011, op het einde van de Wautersperiode streek de Waalse industrieel Jean Zarzecki neer op de Bosuil om te kijken of er zaken te doen waren. We moeten u niet herinneren in welke staat Antwerp op dat moment verkeerde. De deal ging niet door en Zarzecki vertrok geruisloos. Antwerp communiceerde bij monde van Jan Michel: “Zarzecki stelde Antwerp voor bepaalde deadlines en ultimatums, en wilde tegelijkertijd inspraak in het sportieve beleid”.

Zarzecki vertrok geruisloos. Recent dook hij echter terug op bij zijn oude club Boussu Dour (het voormalige Francs-Borains). De financiële toestand van de club is catastrofaal en Zarzecki is bereid om de club van de ondergang en bijhorend gemarchandeer in stamnummers te behoeden.

"Je suis encore prêt à le faire à certaines conditions et surtout pour éviter que le matricule du club '167' soit vendu. J'ai des partenaires potentiels, dont une ONG mauricienne active au Sénégal dans le domaine de l'agriculture. J'ai pris connaissance de la situation financière catastrophique du RBDB. J'attends des administrateurs actuels qu'ils signent les comptes définitifs et qu'ils s'engagent à démissionner dans la foulée. A ce moment-là, seulement, j'entrerai concrètement dans le projet avec mon partenaire." De gesprekken zijn nog lopende maar als het van Zarzecki afhangt komt er dus een grote kuis.

 

 

Vooruitblik

Ondanks de financiële malaise, gaat het sportief beter met Boussu Dour. De competitiestart werd gemist, maar intussen verloor het team niet meer sinds de match tegen Westerlo op 20 september. Ze putten 10 op 12 uit hun laatste 4 matchen en hielden de laatste 3 matchen hun netten schoon. Geen bekende namen in het team, een stevig collectief met ervaring en een stabiele kern. Dat is wat we kunnen distilleren uit het palmares van de huidige competitie. 

We gokken dat dit de moeilijkste match zal zijn van de komende vijf. Er moet gewonnen worden en de tegenstander zal er alles aan doen om de netten schoon te houden. Ingraven en de mortiergranaataanvallen overleven. Voor onze spitsen: tijd om wat bazooka's af te vuren... En het zou ons niet verbazen als trainer Hasselbaink minstens 2 wijzigingen doorvoert aan zijn basiselftal. Hij was zeer ontgoocheld na Westerlo en wellicht is de match van aanstaande zaterdag een opportuniteit om het elftal te herschikken.

 

Allen op post!

 

Auteur: Tom Valgaeren

 

 

Scheidsrechter: Bram Van Driessche, Chris Schelstraete en Rien Vanyzere

Kern: Björn Sengier, Roy Bakkenes, Papé Diakité, Jonas De Roeck, Jannes Vansteenkiste, Wim De Decker, John Bostock, Jordan Faucher, Emrullah Güvenç, Kevin Tano, Freddy Mombongo-Dues, Davide Petrucci, David Iboma, Salomon Nirisarike, Bradley Bubb, Seppe Kil, Yves Ma Kalambay, Just Berends, Funso Ojo, Kelvin Maynard en Sandro Calabro.